Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Близо 2 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на булевард в Плевен

Дата: 05.11.2007

Плевенският булевард Христо Ботев, който поема основния трафик от Ловеч, ще бъде ремонтиран за близо 2 млн. лв. по съвместен проект на държавата и община Плевен. Това съобщи Ева Маринова от отдел Връзки с обществеността на областната администрация. Споразумителният протокол за рехабилитацията на бул. Христо Ботев, е подписан на 5 октомври 2007 г. от кмета Найден Зеленогорски и изпълнителният директор на фонд Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев.

Според документа финансовото участие на държавата е за 1.625 млн. лв., а на общината - 300 хил. лв. Ангажиментите на държавата включват полагането на над 3000 тона асфалтобетон, а също и повдигането на ревизионните шахти по пътя и подмяната на 7 км бордюри. Целта е след рехабилитацията и ремонта да се подобри гладкостта и издръжливостта на пътната конструкция, поясни Маринова. Общата дължина на трасето е 3.329 км.

За община Плевен остава задължението да ремонтира тротоарните блокове, да положи средна разделителна ивица и да оформи зелените площи, както и да ремонтира охранителните парапети и подземните комуникации, попадащи в обхвата на пътното платно. Средствата за ремонтите ще бъдат отпуснати от фонд Резервен на бюджета на общината, който в момента възлиза на над 11.5 млн. лв. Решението за участието на общината беше взето на поредната сесия на общинския съвет. В договора ще бъде фиксиран и срокът за изпълнение, който се очаква да бъде в рамките на 3-4 месеца.

Видяна общо: 568 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Близо 2 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на булевард в Плевен
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.