Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

С влак от София до Варна - с 40 минути по-бързо

Дата: 05.11.2007

"В момента работим по обновяването на втора жп линия, свързваща София с Варна. Това е един от важните ни проекти, с който целим да скъсим времето за пътуване по тази линия". Това заяви в Горна Оряховица министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Според него скъсяването на времето за пътуване между двата града може да стане само чрез реконструкция на местата, където има намалени скорости. "Целта ни е да премахнем всички намаления, така времето, което се пътува да намалее поне с 40 мин., обясни още Мутафчиев.

Работим по кадастралната карта и подготвяме документите за стартирането на процедурата по концесионирането на летището в Горна Оряховица, обяви още Мутафчиев. Той допълни, че до четири месеца Министерският съвет трябва да има вече решение по въпроса. "Надяваме се чрез концесията да засилим полетите до Горна Оряховица, както карго, така и пътническите", каза още транспортният министър и припомни, че същата процедура вече тече за летището в Русе. По думите на Петър Мутафчиев конкретно за размера на инвестициите в аеропорта в Горна Оряховица ще може да се говори когато концесията стане факт.

Видяна общо: 579 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.