Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Булярд построи кораб на БМФ за 16,5 млн. евро

Дата: 06.11.2007

Булярд Корабостроителна индустрия, дъщерно дружество на Индустриален холдинг България предаде втория кораб от поръчката на Параходство БМФ със строителен номер 457. Корабът с име Пирин e 21 000 тонен за насипни товари и е на стойност 16,5 милиона евро. Официалната церемония по кръщаването на кораба ще бъде на 7 ноември 2007 г.

Дължината на Пирин е 168,5 метра, а ширината ­ 25 метра. Плиткото газене от 8,51 метра ще даде възможност на Пирин да плава дори и по големите реки на Южна Америка. Мощността на главния двигател MAC е 7 000 kW.

Пирин беше заложен на стапел в малката докова камeра на завода производител преди една година през октомври 2006 г. Пускането му на вода стана на 25 април 2007 г., а ходовите му изпитания приключиха отлично съвсем наскоро. Пирин е вторият пореден кораб от поръчката на БМФ, подписана преди две години. В голямата докова камара на Булярд е заложен третият кораб по тази заявка ­ 42 000 тонен за насипни товари. Той ще бъде същия като предадения вече кораб Стара планина.

Между 29 октомври и 9 ноември 2007 г. протича търговията с правата на Индустриален холдинг България. Увеличаването на капитала на ИХБ ще бъде реализирано с цел да се финансират инвестиционни проекти на дъщерни дружества като средствата ще се насочат основно в морски транспорт и пристанищна дейност. Дружеството е един от най-големи индустриални холдинги у нас и управлява инвестиционни проекти в различни отрасли на индустрията.

в-к Монитор

Видяна общо: 428 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.