Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Доставят муфлони от Чехия за ловните полета в Балчишко

Дата: 06.11.2007

Общо 20 муфлона от Чехия ще пристигнат до края на годината в Държавна дивечовъдна станция Балчик. Този вид дивеч е изключително атрактивен за родните и чужди авджии и за това се налага допълнителното му разселване, обясняват лесничеите.

В началото на тази година бяха доставени 17 млади животни от станции в страната. Освен тях в ловните полета на дивечовъдна станция Балчик са разселени 20 диви свине и над 1000 фазани.

Според лесничеите в последните години превес сред ловуващите на територията на станцията имат българските ловци , следват ги италианските, които предпочитат пернатия дивеч. След тях се нареждат английските, немските, румънски и руски авджии. За тяхно удобство ловната вила в Долище е основно ремонтирана, а всеки момент ще започне изграждането на нов ловен дом и в Шабленско,съобщават още от дивечовъдна станция Балчик.

Видяна общо: 665 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.