Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

ЗА ПРЪВ ПЪТ И В БЪЛГАРИЯ ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ЗАБАВНО ГОТВЕНЕ С ДЕЦА

Дата: 05.11.2007

На 6 ноември (вторник) 2007 г., от 11.00 ч.
в залата на Информационния център на Европейския съюз

(ул. Московска №9)

ще се проведе пресконференция,
свързана с инициативата на Европейската комисия и
Европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток Интернационал

Единен европейски ден за здравословно и забавно готвене с деца

В пресконференцията ще вземат участие:

  • проф. д-р Стефка Петрова, национален консултант по хранене и завеждащ направление Храни и хранене в Националния център за опазване на общественото здраве
  • Жоро Иванов, президент на представителството на европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток България
  • Мария Герганова, директор на Информационния център на Европейския съюз.

Единният европейски ден за здравословно и забавно готвене с деца, ще бъде отбелязан на 8 ноември за първи път в страните от ЕС, когато в един и същ час повече от 4000 главни готвачи в страните-членки на ЕС ще предадат на децата европейски уроци по здравословно готвене. В България, се очаква да се включат повече от 1000 деца на възраст от 9 до 12 години от градовете София, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас.

В София, денят ще бъде отбелязан с кулинарно шоу в кино Арена Младост, което ще започне в 11 ч. с откриване от г-н Майкъл Хъмфрис, посланик на Делегацията на Европейската комисия у нас. Десет професионални готвача от Евро-Ток България ще направят здравословно кулинарно шоу с участието на децата. Посланиците на страните от Европейския съюз, САЩ, Русия, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът на Република България Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, представители на местната власт са поканени да гостуват на събитието.

Учителската стачка попречи на деца от държавните училища да участват в този европейски празник. Директорите и учителските съвети на 11, от 12 контактувани училища, отказаха да доведат възпитаниците си на този европейски празник, поради пропускане на учебен материал.

Партньори на събитието у нас са: Представителството на Европейската комисия в България, Информационенният център на Европейския съюз, Националният център по опазване на общественото здраве. Проявата е организирана с генералното спонсорство на компаниите Coca-Cola с марките си Cappy и Банкя, Данон Сердика и Крафт Фуудс България и с подкрепата на Национален хотелиерски мениджмънт клуб, Гранд хотел София, пицарии Виктория, Смарт Консултинг груп, Александра груп, кино Арена Младост, Съни филмс с филма Рататуи.

За контакти: Мария Маркова
Тел. 02/489 46 28

Видяна общо: 393 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | ЗА ПРЪВ ПЪТ И В БЪЛГАРИЯ ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ЗАБАВНО ГОТВЕНЕ С ДЕЦА
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.