Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В Европа лъжат с билета за самолет

Дата: 20.11.2007

Родните авиокомпании не ни лъжат с цената на самолетните билети, стана ясно от проверка на Комисията за защита на потребителите. Експертите са открили само две нарушения в интернет сайтове за продажба на документите за пътуване на нискотарифни компании.

КЗК е гледала под лупа 54 интернет страници, като са ползвани ключови думи само на български език. Търсенето не е включвало други езици, защото се предполага, че проучените сайтове се ползват само от българи и са регистрирани на територията на страната.

Междувременно еврокомисарят за защита на потребителите Меглена Кунева представи в Брюксел резултатите от общото проучване сред интернет сайтовете, които предлагат продажба на самолетни билети на територията на ЕС. Резултатите показват, че в над половината от проверените сайтове е имало сериозни нередности на правата на потребителите.

в-к Стандарт

Видяна общо: 428 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.