Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Развлекателен комплекс ще се строи в Русе

Дата: 20.11.2007

Нов спортно развлекателен комплекс ще заработи в Русе в края на 2009 г. Такива са амбициите на Проект Русе АД според изпълнителния му директор Райчо Райков. Община Русе е съдружник в дружеството с Мол Русе инвест, чиито представители са Пламен Бобоков от Приста ойл и Марин Згурев от Денси строй ООД. Офертата на двете компании събра най-много точки на конкурса, организиран от управата на града, за изграждане на спортно-развлекателен комплекс.

До края на ноември ще започне санирането на основите на бъдещата спортна зала в Русе, каза Райков. Той допълни, че в момента се водят разговори с четири компании, които имат желание да се заемат с тази част от проекта.

Ръководството на Проект Русе има амбиции да привлече интереса на импресарски агенции от Западна Европа, които биха могли да включат развлекателния комплекс в българския град в програмите си. Вече са проведени разговори с представители на фирма, стопанисваща 13 спортни обекта във Виена.

Спортна зала, четиризвезден хотел, офис сграда и търговски комплекс тип мол ще се изградят от Проект Русе. Общината стана съдружник в новоучреденото дружество с апортна вноска в размер на почти 13.7 млн. лв. Засилен интерес към терена с недовършената спортна зала и колодрума на Русе беше регистриран в администрацията през пролетта. По този повод кметската управа предложи да се състави подробен устройствен план на терена. Строителството на спортната зала е спряно преди 20 години. За да поправи положението, кметската администрация отправи покана към потенциални партньори, които трябваше писмено да конкретизират идеите си за усвояване на територията в центъра на дунавския град. Приста ойл и Денси спечелиха конкурса на общината и станаха нейни партньори в изграждането на спортно-развлекателния комплекс.

в-к Дневник

Видяна общо: 694 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.