Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Туристическият инфоцентър във Варна с нови услуги

Дата: 21.11.2007

Регионалният туристически информационен център (РТИЦ) във Варна ще бъде преустроен до пролетта. Това съобщи изпълнителният директор на Сдружение Култура и туризъм на българския Североизток Петър Вълков по време на есенното издание на Панаира на туризма и свободното време. Целта е РТИЦ да стане модел за изграждане и модернизиране на подобни центрове в цялата страна, посочи Вълков.

В центъра на бул. Цар Освободител ще се събира информация от изградените подобни обекти в 42 общини, които влизат в сдружението. Ще има възможност и за извършване на резервации в реално време във вътрешността на страната. На специален екран пред туристическия център ще се презентира регионът и предлаганите туристически продукти. Отвън ще бъде изнесен инфотелефон, чрез който посетителите ще могат да се свържат с предлагащите туристически услуги, заяви Вълков.

Системата за туристическа информация и резервации се изгражда от фирма Ферател България и Инфотур център ООД, които имат договореност със сдружението. Предлагат се два вида инфопойнт - общински и туристически. Единият обслужва общинските информационни центрове и изнася данни за решения на общинския съвет, обсъждани градски теми и т.н. Такива системи има вече направени в Долни Чифлик, Поморие и Чепеларе, където е смесена туристическа и общинска информация. Предстои скоро да бъдат изградени в Бяла и Каварна, каза Петър Вълков.

Сдружение Култура и туризъм на българския Североизток се опитва да създаде единна система за туристическа информация и резервация съвместно с общините, туристическите и общинските информационни центрове под формата на публично-частно партньорство, заяви председателят на организацията. Подобни практики има в Гърция, Румъния, Австрия, което предполага в бъдеще съвместни продукти и проекти, смята Вълков.

До края на годината и 72 общини от Югоизточна България предстои да бъдат обединени в сдружение, съобщи още председателят на Култура и туризъм на българския Североизток.

в-к Дневник

Видяна общо: 618 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.