Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Номинации за българи на годината в САЩ

Дата: 20.11.2007

Започнаха номинациите за българи на годината в САЩ за 2007 г. Както вчера споделих пред Българското национaлно радио, нашата цел е да открием добрите българи благодарениe на техните приятели и близки. Информацията за номинациите е разпространена в България от радио Дарик, Новинар, дир.бг, Агенцията за българите в чужбина и др. Инициативата на Международния институт по антропология от миналата година бе подкрепена от eurochicago.bg и тази година конкурсът се оргaнизира от двете институции.

Вашите предложения за българи на годината в САЩ можете да изпращате във вид на мотивирано предложение, есе или интервю на електронен адрес BGnom2007@iianthropology.org или като посетите сайта http://www.eurochicago.com/, където има подробна информация и специален форум. Категориите са свободни. Първото предложение на българското общество в Юта е за семейството на Николай и неговата майка, леля Анка от Пирдоп, номинирани за категорията “Tри поколения хаусхолд”. За тях има вече специална интернет страница и бе публикуван очерк в новините на journey.bg.

Тук в Солт Лейк Международният институт по антропология започна номиниране и на културните събития през годината в града. Заедно с традиционните топ събития (концертите на Симфоничния оркестър, който е един от най-добрите САЩ, операта, гръцкия фестивал и др.) ще се състезават и един концерт, организиран от МИА и българското общество в Юта в Университета на Юта, Международният фолклорен концерт, за който говорих по радио Карлово на 22 октомври, Международният фестивал Живи традиции с първо българско участие и изложби, в които участва българката Деница Монева.

В САЩ започна разподажба на билети за мегаконцертите на Селин Дион. Най-евтиният билет е 160 долара, а билетите за по-предните места са над 1200 долара. Мегазвездата ще бъде в Солт Лейк на 21 ноември 2008. Има вече специална страница на сайта на МИА. Не нея ще се актуализира информацията за турнето на мегазвездата в САЩ през август 2008 – януари 2009, което ще продължи в Европа.

д-р и. Лолита Николова
Международен институт по
Aнтропология
Солт Лейк Сити, Юта, САЩ
http://www.iianthropology.org/

Видяна общо: 584 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.