Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Столичните бани ще станат SPA центрове

Дата: 23.11.2007

проекти на Столичната община, които ще стартират догодина, предвиждат старите обществени бани в Панчарево, Банкя и Горна баня да станат SPA центрове. За реконструкцията ще се кандидатства по еврофондовете, обясни зам. кмета Ирина Савина. Общината готви проекти по двете отворени европрограми, от които могат да се вземат пари. Баните са от по-малките проекти, допълни Савина. Приоритет са ремонтите в училищата и детските заведения.

Преди да започне работата по саниране и подмяна на отоплителните инсталации, трябва да се направи пълно обследване на сградите. Затова градската управа ще кандидатства за средства, които ще се ползват за консултантска помощ. Най-вероятно ще наемаме чужди фирми с опит в печеленето на проекти, които вече са прокарали пътя към Брюксел, каза още зам. кмета. Натам ще тръгнат също проекти за изграждане на канализация, за чистене и корекция на речните корита.

Видяна общо: 610 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.