Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ще плащаме по-малко в родните хотели

Дата: 22.11.2007

Българите ще плащат с 10% по-малко от чужденците в хотелите. Предложението е на шефа на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

По този начин той подкрепи инициативата България - рай за българите на Травъл ТВ, целяща привличането на повече нашенци в родните ни курорти. Слоганът на медийната кампания, зад която застават по-големите вестници, телевизии и радиа, е Подарете си почивка в България.

Всяка година наши туристи оставят над 1 млрд. евро за ваканции в чужбина, обясни шефката на ДАТ Анелия Крушкова.

Една от причините за тази тенденция е, че част от родните курорти са недостъпни за българи. През 2007 г. 8% повече нашенци са избрали да почиват у нас, обяви Румен Драган от Института за анализи и оценки в туризма. Ваканциите на сънародниците ни в България ще стимулират икономиката вместо 600 000 легла да стоят празни, категоричен бе той.

Гласове на кампанията станаха знаменитости като Ники Кънчев, Стефан Данаилов, Георги Мамалев, Руши Видинлиев, Тони Димитрова, Ивайло Калфин. Министърът на държавната администрация Николай Василев съща подкрепи.

Сред хората, които ще събират средства за инициативата, са Георги Гергов, Красимир Гергов, Милен Велчев, Владо Каролев и Нели Сандалска.

Отново не мина и без караници между различните представители на браншовите организации. Шефът на НДК Христо Друмев се отказа от по-нататъшно участие в инициативата, защото тя не предвиждала реални действия.

Видяна общо: 434 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.