Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

превоз на камион с ферибота Силистра-Калъраш ще струва ? 80

Дата: 23.11.2007

Цената на превозът на камионите над 25 тона в едната посока през река Дунав между Силистра и Каларъш, ще струва ? 80 с ДДС, съобщиха от Дунавски индустриален парк.

Дружеството е концесионер на новия фериботен комплекс, който беше открит официално от министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

На цена от 70 евро ще се превозват камионите с капацитет до 25 тона. Десет евро ще струва транспортирането на леки автомобили, а за автобуси до 44 места, цената ще е 50 евро, уточни Медиапул.

Над 13 млн. евро е инвестицията на Дунавски индустриален парк АД във фериботния терминал, транспортните средства и индустриалната зона. Правителството изгради КПП и пътна връзка с терминала. Фериботният терминал е разположен на над 65 хил. кв. м площ и е първата концесия от типа "построй-експлоатирай-предай". Дружеството спечели 35-годишната концесия в края на 2005 година, а договорът е подписан през февруари 2006 г. Превозът през реката край Силистра e оптимален вариант за трафика на камионите от Турция към Украйна и обратно, коментираха от дружеството-концесионер.

Дунавски индустриален парк продължава работата си за доизграждане на многофункционално товарно пристанище в индустриалната зона на Силистра. Още около 13 млн. евро ще се инвестират през следващите 2 години за завършване зоната, където ще могат да акостират и кораби от типа река-море.

Видяна общо: 595 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.