Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ползвайте само регистриран туристически агент за пътуванията по празниците

Дата: 27.11.2007

Препоръчваме на хората, които са решили да отидат на организирана почивка за 8 декември или за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, но още не са закупили своите пакети, да го направят само от регистриран туроператор или туристически агент. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров. Той обясни, че е много важно потребителите предварително да се запознаят с условията на договора, продължителността на пътуването и неговата крайна цена, както и начина на плащането. “Добре е да попитат и за транспортните средства, с които ще пътуват, и за категорията на туристическия обект, в който ще бъдат настанени, както и за неговото местоположение. Така ще си създадат реална представа какво може да очакват от екскурзията си, за да не останат разочаровани в последствие”, посочи Лазаров.

По думите му - туристите трябва задължително да се поинтересуват и за броя на нощувките и броя и вида на храненията, включени в туристическото пътуване. Те трябва да знаят и, че туристическата фирма е задължена да ги информира предварително, ако се предлагат и други услуги, за които е необходимо да заплатят допълнително. “С подписването на договора, потребителите задължително трябва да изискат да им бъде предоставен екземпляр от него и да им бъде издаден фискален бон, който документира направената покупка и дава възможност в бъдеще да бъде предявена рекламация при евентуално несъответствие на обещаното с предоставеното”, обясни Дамян Лазаров. При пътуване в чужбина, потребителите трябва да трябва да се поинтересуват за името, адреса и телефонния номер на представител на туристическата агенция на мястото, което ще посетят, за да знаят към кого да се обърнат при проблеми по време на тяхната почивка. “Важно е да се информират и за това - каква е възможността за сключване на застрахователен договор за покриване на разходите в случай, че се откажат да пътуват и на разходите за съдействие, включително по репатриране, както и за случаите на злополука или болест”, посочи председателят на КЗП. По думите му сключилите договор за пътуване с туроператор или туристически агент трябва да знаят, че туроператорът носи отговорност за всяко неизпълнение на своите задължения по договора, независимо от това дали те следва да бъдат изпълнени от него или от неговите контрагенти.

Агенция Фокус

Видяна общо: 385 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Ползвайте само регистриран туристически агент за пътуванията по празниците
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.