Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Зеленият транспорт ще получи свежо еврофинансиране

Дата: 27.11.2007

Европейската комисия обяви, че влаковете и вътрешноконтиненталният воден транспорт ще поучат лъвския дял от европейското финансиране на проекти за трансевропейските транспортни мрежи за периода 2007-2012.

След продължителни преговори страните членки намалиха предложените от ЕК средства от 20 милиарда евро на 8,013 милиарда, за проекти, които ще развият трансевропейската транспортна мрежа. От тях 5,1 милиарда ще бъдат заделени за 30 приоритетни проекта, които са от изключителна важност за подобряване на връзките между страните членки.

ЕС ще отпуска само между 10 и 30% от средствата, необходими за завършване на проектите. Останалата част от парите ще бъде финансирана от националните бюджети.

До сега ЕК е получила 221 проектопредложения от страните членки на обща стойност 11,5 милиарда евро. Заради ограниченията в общностния бюджет Комисията ще финансира тази проекти, които са критични за трансграничната пътна мрежа и екологично чистите превозни средства – железопътен и вътрешноконтинентален воден транспорт, обясни комисарят по транспорта Жак Баро.

Водният транспорт ще получи 11,5% от бюджета, за железници са определени 74,2%, а пътищата ще получат само 2,7%.

в-к Дневник

Видяна общо: 432 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.