Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Община Варна търси проектант за втория Аспарухов мост

Дата: 27.11.2007

Проектирането на втори мост над Варненското езеро е сред основните инвестиционни приоритети на общината през идната година, заяви кметът Кирил Йорданов. По думите му във финална фаза е подготовката за обявяване на процедура за избор на изпълнител, който да разработи заданието на проекта. Освен това Йорданов е изплатил писмо до министъра на транспорта Петър Мутафчиев, в което настоява да бъде предоставен терен за разширяване с още едно платно на крайезерната улица Девня. Според кмета това е възможно само от страната на сегашните жп линии.

Общо 60 са проектите на важни за града инфраструктурни обекти, които ще търсят финансиране от бюджета на общината за идната година и от европейски фондове. Пълният списък заедно с фискалните параметри ще е готов до средата на декември, увери кметът. По думите му приоритетни са рампите тип "детелина" над ул. Ат. Москов, които да отбиват по околовръстния път транзитния поток от магистрала Хемус. Още една лента за движение ще бъде изградена на бул. Република от района на Елдоминвест до езерния път. Предстои ремонт на всички подлези от Икономическия университет до спирка Почивка. В тях ще се изграждат рампи за хора с двигателни проблеми и детски колички.

Пробивът на бул. Левски към автогарата също е сред приоритетните обекти, които трябва да бъдат проектирани през 2008 г. За да се стигне до реализация обаче, общината трябва да разполага със 143 жилища, с които да обезщети собствениците на имоти, които сега са по трасето на бъдещия булевард. Отчуждителните процедури, а не финансирането ще са основна пречка пред инвестиционната програма догодина, смята Йорданов. Повод за това е фактът, че всички проекти за разширяване на основни пътни артерии на територията на общината преминават през реституирани имоти.

Видяна общо: 739 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.