Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Българо-германски център ще предлага професионално обучение в туризма и хотелиерството

Дата: 27.11.2007

Българо-германски център за професионално обучение ще предоставя обучение според европейските стандарти в областта на туризма и хотелиерството. Центърът ще е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на труда и социалната политика,
съобщиха от пресцентъра на кабинета.

В него заети и безработни лица ще придобиват професионална квалификация в сферата на туризма - готвачи, хотелиери, ресторантьори, аниматори, екскурзоводи, камериери, сервитьор-бармани, както и съпътстващи професии като козметици, фризьори и др.

Необходимостта от подготовка на такива кадри е била установена след проведени социологически проучвания и консултации с работодателски организации. Съгласно подписан договор между Министерството на труда и социалната политика и Кредитния институт за възстановяване Кредитанщалт фюр Видерауфбау, Франкфурт на Майн, необходимото оборудване ще бъде предоставено от Германия.

Центърът ще разполага с модерно обзаведени учебни зали, хотелска и ресторантска част. В него ще се провежда обучение според европейските стандарти за качество, като се използват модерни техники и методи на обучение. Центърът ще се намира в Смолян и в него ще работят 30 души.

Щатните бройки са за сметка на намалената численост на Агенцията по заетостта. Досега са изградени българо-германски центрове за професионално обучение в Пазарджик, Плевен и Стара Загора. Предстои откриване на такъв обект и в Царево, специализиран в областта на морския туризъм.

Видяна общо: 439 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Българо-германски център ще предлага професионално обучение в туризма и хотелиерството
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.