Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

До края на годината ще заработи единна информационна система на туристическите обекти в София

Дата: 27.11.2007

Информацията, която ще се събира, обработва и съхранява от Държавната агенция по туризъм, ще бъде използвана от институции, международни организации, професионални сдружения, фирми, граждани и др.

Единна информационна система за туристическите обекти в София ще заработи до края на годината. Това съобщи за Стоян Лазаров, директор на общинското предприятие Туристическо обслужване.

Лазаров обясни, че системата ще съдържа информация за всички туристически обекти в столицата – къде се намират, за категорията им ако са хотели или развлекателни заведения и др. Информацията ще се съдържа в специален сайт, за който ще има препратка от сайта на Столична община. Ще има и секция на английски език, от която информация за столичните туристически обекти ще могат да ползват и чужденци. Столичната система е част от Единната система за туристическа информация, за чиято организация правителството прие наредба в началото на тази година. Тя ще предоставя данни на гражданите и бизнеса за предлагания у нас туристически продукт.

В единната база данни ще се съдържа информация за регистрираните туроператори и туристически агенти, категоризираните туристически обекти, туристическите сдружения и туристическите информационни центрове, статистически данни за туризма и туристическа информация. Очаква се със създаването на единната система да се повиши ефективното взаимодействие на всички държавни и частни структури, които имат отношение към създаването, развитието и реализирането на туристическия продукт. По този начин обществеността ще получава и адекватна и актуална информация за всички елементи на туристическото предлагане. Информацията, която ще се събира, обработва и съхранява от Държавната агенция по туризъм (ДАТ), ще бъде използвана от институции, международни организации, професионални сдружения, фирми, граждани и др.

Видяна общо: 552 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | До края на годината ще заработи единна информационна система на туристическите обекти в София
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.