Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Възможностите за туризъм в Пловдив обсъдиха кмета и белгийският посланик

Дата: 27.11.2007

На среща между кмета на Пловдив и Белгийския посланик миналата седмица бяха обсъдени възможностите за развитие на туризма в района.

"За мен е чест да бъда първият посланик поздравил Славчо Атанасов със спечелването на изборите, защото вярвам, че този град има много добро бъдеще. Това заяви извънредният и пълномощен посланик на Белгия  у нас Филип Беке след срещата с кмета на Пловдив. Той допълни, че двамата са обсъдили редица икономически и културните теми, съобщиха от общината.

"С кмета Атанасов обсъдихме възможностите за туризъм и шопинг, говорихме за транзитната функция на град Пловдив и за възможностите за сътрудничество на различни нива с администрацията на града.", каза Беке.

Според пловдивския градоначалник срещата е преминала в "изключително приятелски дух". "Белгия има традиционно присъствие в България. Бих се радвал, ако тяхното присъствие в Пловдив бъде още по-осезаемо. Не случайно говорихме за история и култура, защото нещото, с което можем да впечатлим чужденците, това са нашите традиции, история и културно наследство. Не случайно ще потдържаме и икономически връзки, защото моето желание е туристите не само да преминават за по няколко часа, а да останат тук за няколко дни, преди да стигнат до крайните точки на своето пътуване", каза Славчо Атанасов.

Беше още споменато, че ще бъдат предприети конкретни стъпки за привличане на белгийски инвеститори в региона.

Видяна общо: 523 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Възможностите за туризъм в Пловдив обсъдиха кмета и белгийският посланик
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.