Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Хотелиерите в Слънчев бряг ще избират ново ръководство

Дата: 29.11.2007

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг, който обединява хотелите в най-големия морски курорт, се очаква да има ново ръководство и да въведе някои промени в устава, след като проведе годишното си общо събрание, съобщиха членове на сдружението. Като най-вероятна кандидатура за председателското място се определя Елена Иванова, която и в момента ръководи организацията.

Основната промяна, която предлагат част от членовете, е да се дадат повече правомощия на управляващите органи. Целта е да се постигне по-голяма оперативност при работата на организацията, казаха от Съюза на собствениците.

Организацията има многобройна маса и е трудно да се събираме всички, за да решаваме важните въпроси, каза Елена Иванова. Сред предложените промени е управителният съвет сам да избира председателя си, както и членовете му да решават за членството на организацията в други структури. В момента такива решения се взимат от общото събрание. Ако бъде прието това предложение, именно новият управителен съвет трябва да избере новия председател.

По информация на членове на сдружението най-вероятната кандидатура за председателското място е тази на Елена Иванова. Тя потвърди готовността си да претендира отново за ръководното място. Някои от хотелиерите, които често са в опозиция на сегашния председател, също потвърдиха, че очакват нейното преизбиране.

Друго от предложенията е да се увеличи числеността на управителния и контролния съвет. В момента в управителния съвет влизат седем представители, а желанието на някои от членовете е те да бъдат девет или 11. Контролният съвет сега се състои от трима членове. Също така се предлага в управителния съвет да влизат само собственици на хотели, а не упълномощени от тях лица или мениджъри.

Ние сме организация, наречена Съюз на собствениците, взимаме решения, които засягат хотелите и курорта, и е редно членовете да са самите собственици, каза Елена Иванова.

Сдружението на хотелиерите е създадено с цел да защитава интересите на членовете си, които имат туристически обекти в морския курорт. Една от каузите, за които Съюзът на собствениците се бореше през изминалото лято, беше да се премахнат бариерите, които спират достъпа до Слънчев бряг. Колите влизаха в курорта с пропуски. Застъпникът за бариерите беше дружеството Слънчев бряг АД, което е съсобственик на инфраструктурата. Съюзът на собствениците подкрепи и инициативата на някои екоорганизации да не се застрояват дюните в Слънчев бряг.

Видяна общо: 699 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.