Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Балчик дриймс ще инвестира във ваканционно селище

Дата: 30.11.2007

Компанията с израелско участие Балчик дриймс планира да развие проект за ваканционно селище близо до Балчик, съобщи управителят на дружеството Амнон Халпър. Компанията вече е купила терен от 400 дка и навлиза в проектната фаза, уточни Халпър.

Балчик и регионът около него през последната година привличат интереса на големи инвеститори в недвижими имоти, които искат да се възползват от незастроените терени и непокътната природа.

"Вярваме в бъдещето на курортите по Северното Черноморие, защото в тях няма презастрояване", каза още Халпър. Проектът на компанията предвижда изграждането на 900 къщи, предназначени за продажба. Всяка от тях ще е по 160 кв.м застроена площ, разпределението ще е по 3 къщи на 1 дка. Целият проект се очаква да бъде готов до четири-пет години.

Инвеститорите очакват да привлекат интереса на купувачи от четири категории. Това ще са български купувачи, които търсят втори дом на морето, но искат да избягат от презастрояването на Южното Черноморие. Интерес към проекта се очаква да имат и руски купувачи, които намират региона за атрактивен. В момента около Балчик и Каварна руски инвеститори строят множество по-малки и по-големи ваканционни комплекси. Третата целева група са румънските туристи, които все повече ще имат интерес да инвестират в апартаменти от типа втори дом в България заради близостта до тяхната страна и заради по-добрите условия на базата. Инвеститорите очакват част от купувачите на къщи да бъдат и британски граждани, които все още нямат жилище в България.

Дружеството Балчик дриймс е създадено през миналата година с цел да инвестира в проекта в Балчик. Общо 70 на сто от компанията е собственост на Халпър и други двама негови израелски съдружници. Останалите 30% са на български инвеститор - Стилиян Митев, който има участие и в други проекти за недвижими имоти край морето.

Собствениците на проекта имат готовност да го продадат в начална или напреднала фаза при интерес от други инвеститори. В момента дори компанията води разговори с чуждестранен инвестиционен фонд.

Халпър има участие и в други проекти за недвижими имоти. Един от тях е бизнес сградата на Кукуш 1, а другият е жилищна сграда с близо 170 апартамента на Симеоновско шосе в София.

Видяна общо: 1022 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.