Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Лукс хотели отказват студенти за 8 декември

Дата: 30.11.2007

Петзвездните хотели в столицата не предлагат куверти за студенти за 8 декември. Това съобщиха маркетинговите директори на няколко от тях.

“Хич не ни трябват, патили сме с тях. Студентите са като хуни, които ще изплашат редовната и значително по-платежоспособна клиентела”, коментират хотелиерите.

В същото време, богатите студенти не остават в София, а пътуват до добрите курорти или дори в чужбина.

През последните години нарасна интересът към дву и тридневни воаяжи до планински или морски курорти. Първите резервации започват да се правят още в началото на октомври, казаха туроператори, а онези, които се сещат в последния момент намират и най-високите цени.
Дори хижите по Витоша не падат под 50 лв. за куверт и нощувка.

Отрано планиращите избират обекти, които предлагат модерни глезотии - СПА процедури, басейни, джакузи.

Първо се пълнят традиционно големите курорти Боровец, Банско, Велинград и Пампорово. Но не поради липса на места, а заради друг тип интереси, мнозина се упътват директно към Копривщица, Боженци, Калофер, Априлци, Арбанаси.

Офертните цени през тази година започват от 35 лв. в с. Църквище, Софийска област за нощувка и вечеря и стигат до 463 лв. на промоция в петзвездния Кемпински хотел гранд арена в Банско. Студентите плащат само две вечери, спят в хотела три нощи, с включени закуска и безплатно ползване на басейн, сауна, парни бани, джакузи, зона за релаксация.

Много на сметка за голяма група приятели е офертата на къща за гости Вила Колор, която се намира на десетия километър на пътя Троян-Шипково-Рибарица. Къщето е с 4 стаи и 10 легла. Всяка стая е със собствен санитарен възел, баня, телевизор, сателит. В добре оборудваната кухня студентите могат дори да си готвят, защото вечеря няма кой да им осигури.

Отново на промоционална цена от 385 лв. петзвездният Роял Лодж в Пампорово предлага 3 нощувки, но никаква вечеря.

Четиризвездният Гардения в Банско е в златната среда и предлага онова, което западняците наричат "отлично съотношение качество-цена". За който може да си го позволи, естествено. 185 лв. за две нощувки, тържествена вечеря, свободно ползване на фитнес, сауна, парна баня, басейн, джакузи.

Петзвездният Перелик на Пампорово удря цялата конкуренция в земята, като предлага три нощувки, една празнична вечеря за само 126 лв. Затова там първо са се свършили всички възможни места.

Когато празничният градус сгрее емоциите, обстановката престава да бъде от значение.

Като цяло, офертите около 100 лв. преобладават и те са отново за планинските ни курорти. За Слънчев бряг и Златни пясъци сумите са направо скромни - по 75 лв. за тризвездни хотели с включена вечеря и две нощувки.

Най-евтиният четиризвезден хотел от всички оферти е хотел и СПА Св. Георги в Поморие. Построен е преди 5 години, намира се на самия бряг на морето на крайбрежната улица. Предлага една нощувка, празнична вечеря и басейн за потресаващите 43 лв. Всъщност - малко по-малко от онова, което вече искат и най-неуредените хижи на Витоша.

Офертите за празнуване извън България са за Македония, Гърция и Турция. Отнасят се за тризвездни хотели, за две нощувки и средна цена между 130 и 185 лв. Идеи за екзотични дестинации като Мароко, Египет и Испания не липсват, но дори някои студенти да пътуват до там, те ще са единици, споделиха туроператори, които бяха правили предимно резервации за България.

в-к Монитор

Видяна общо: 722 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.