Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Изграждат ваканционно селище в с. Царева ливада

Дата: 30.11.2007

Експертен екологичен съвет /ЕЕС/ прирегионалната инспекция по околна среда и води– Велико Търново разгледа и одобри на заседание инвестиционно предложение за изграждане на селище за ваканционен и селски туризъм в с. Царева Ливада, местност Лозята, община Дряново. Обектът е разположен на хълмист терен в непосредствена близост до пътя Дряново за с. Царева Ливада и отстои на 1 км. от селото и е с площ 42 декара.

Мястото е в близост до много исторически забележителности – Етнографски музей Етър, Боженци, Царевец, Стринава и др. Инвеститор е Юлия Къмпани ЕООД гр.София. Предвижда се изграждане на 30 жилищни сгради, пешеходни алеи, вътрешно-площадкови пътища и паркинг, зелени терени и спортни площадки.

В решението са включени 5 мотива за одобрение на предложението, 18 условия, гарантиращи, че по време на проектирането, строителството и експлоатацията на обекта няма да има отрицателно въздействие върху компонентите на околната среда и 19 мерки за наблюдение и контрол.

Площадката е извън границите на защитени зони и защитени територии. Като условие в решението по ОВОС се предвижда изграждането на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и провеждане на необходимите процедури за издаване на разрешително за заустване по реда на Закона за водите.

Видяна общо: 792 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.