Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Привличаме повече руски туристи

Дата: 30.11.2007

Близо 188 хиляди руснаци са посетили страната ни от началото на годината до сега с цел туризъм. Справка на българското външно министерство сочи, че това е с няколко хиляди повече в сравнение със същия период на миналата година, сочи .

След руснаците страната ни е предизвикала най-голям интерес като туристическа дестинация в Турция, следвана от Македония. От западната ни съседка са дошли за близо година повече от 76 хиляди души. Две хиляди македонци са пристигнали в България с цел куфарна търговия. Според заместник-министъра на външните работи Милен Керемедчиев на всеки три минути в консулските служби в Скопие или Битоля идва македонец, който подава молба за виза.

Керемедчиев съобщи още, че за 11 дни е посетил 9 консулски служби на България в 6 държави, за да провери как се обслужват хората, които искат да посетят страната ни. Две наши мисии в началото на следващата година ще бъдат проверени дали отговарят на критериите за влизане в Шенгенското пространство през 2011 година. България предлага да бъдат проверени консулските служби в Москва, Киев, Кишинев, Белград, Скопие и Истанбул. Шенгенските експерти ще изберат кои две служби да проверят. От началото на 2008-ма предстои отваряне на гишета за биометрични данни в консулствата, а експериментално в едно от тях ще могат да се подават молби за визи и по интернет.

Видяна общо: 822 рейтинг: 0.20





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.