Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Варненският офис на Сирма Солюшънс, бизнес звено на Сирма Груп АД е с двама мениджъри

Дата: 27.11.2007

Христо Енев стана ръководител “Проекти” на наскоро откритият варненски офис на Сирма Солюшънс, бизнес звено на Сирма Груп АД. Другият важен човек за варненци е Васил Донев, който ще заема длъжността административен мениджър. И двамата мениджъри са с впечатляващи професионални биографии. Дългогодишният опит и авторитет на Енев и Донев сред IT средите на Варна, са убедили софийското ръководство да изберат HR стратегия, опираща се на местни IT специалисти.

Христо Енев – ръководител “Проекти” на Сирма Солюшънс, Варна

Христо Енев е на 35 години. Завършил е математическата гимназия „д-р Петър Берон”- Варна и техническия университет - Варна. Сменил е шест работни места за 15 години. Бил е сервизен инженер към Епъл (Apple Computer). Първото му професионално постижение е свързано с проектирането на компютърната мрежа на община Варна. Проектът е реализиран в края на 1993 и началото на 1994 г. Проектира и мрежите на медицинския университет и колежа по туризъм.

В края на 1999 г. получава предложение от Галъп да се включи в разработката на телеметричната система, която определя телевизионните рейтинги. Не му допада обаче възможността да живее и работи в София, а семейството му да е във Варна. След напускането на Галъп, в края на 2001 г., работи известно време като програмист в Релакса и като външен разработчик по смарткарт система за кметствата във Великобритания - проект на черноморска консултантска къща. След това прави подобна система към Джемини 2000, за Саутхямптън, Единбург, Дънди.

Преди около три години, с двама негови колеги, правят фирма за разработка на цялостни решения на базата свободен софтуер и софтуер с отворен код, ERP решения за малък и среден бизнес. През 2006 г., екипът е поканен в ТУ - Варна да разработи информационната система на университета. Там се запознава с колегите си от СЕП (Системата за електронни плащания), а покрай тях и със Сирма Груп. С личните си контакти, Енев съдейства при набирането на специалисти за варненския офис на компанията, който официално беше открит в началото на ноември 2007 г. Твърди, че фирмата, за която сега работи - Сирма Груп, един от инструментите за задържане на голяма част от умните хора в България и във Варна.

Женен, с две деца на 17 и 14 години. Често кара велосипед със семейството си, занимава се с фотография, плуване, тренирал е волейбол в юношеския отбор на Черно море. За последните осем години седем пъти е финиширал в маратона Галата - Варна.

Васил Донев - административен мениджър на Сирма Солюшънс, Варна

Васил Донев е завършил технически университет - Варна със специалност Радиотехника и професионална квалификация Банкер - икономист, получена в икономически университет - Варна. Защитил е докторска дисертация в институт "П. И. Ширшов", Москва през 1988 г. Работил е като специалист и консултант на различни длъжности в администрацията и висшето образование. В структурата на Сирма Груп идва от технически университет - Варна, където е бил експерт и съветник на ректора по международните програми.

Васил Донев е със значителен опит в работата с наши и чужди финансови и корпоративни институции. Специализира два пъти в САЩ през 1995 и 1998 г. През последните 17 години е бил управляващ директор на чужда и българска консултантски фирми, директор на фонд регионални инициативи към МТСП, регионален директор за Североизточна България на агенцията по заетостта.

Владее свободно английски и руски език, запален скиор.

Сирма Груп АД
9000 гр. Варна
бул. "Цар Освободител" № 24, ет. 3 и 5
тел.: 052/ 614 140
bd@sirma.bg

Видяна общо: 669 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Варненският офис на Сирма Солюшънс, бизнес звено на Сирма Груп АД е с двама мениджъри
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.