Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Nissan обмисля пускането на по-евтина кола от Logan

Дата: 25.06.2007

Японският автомобилен производител Nissan, партньор на френската компания Renault, проучва възможността да пусне на пазара евтина кола, която обаче ще бъде „много различна“ от Logan, става ясно от изявление на президента на двете компании Карлос Госн, цитирано от френския вестник „Трибюн“. По думите му в момента Renault разработва по-голяма версия на Logan, а Nissan работи върху появата на още по-евтина кола. Госн не уточнява никакви срокове за въвеждането на пазара на новите проекти, като посочва, че идеята за евтин продукт на Nissan е все още в проучвателен етап.

В началото на април шефът на автомобилната група вече веднъж заяви, че е възможно да се осъществи проект за по-евтин автомобил от Logan съвместно с компанията Mahindra, която е индийският партньор на Renault-Nissan. Госн тогава допълни, че използването на индийски части е важно условия за това, тъй като цената им е с около 30% по-ниска отколкото в Япония и Европа. Той припомни, че индийски автомобилостроител обяви наскоро планове за кола на цена от 2500 долара, чиито продажби е предвидено да започнат от следващата година.

„Приемам това предизвикателство много сериозно. Ако някой е способен да представи кола с базов модел за 2500 долара и ако ние също не можем да го направим, то значи ще имаме затруднения в бъдеще“, казва Госн.

Видяна общо: 336 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.