Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Италианци с интерес към инвестиции в месото, виното и туризма във Варна

Дата: 25.06.2007

Италиански фирми са готови да инвестират в областта на месопреработвателната промишленост, винопроизводството и лозовите насъждения, и туризма във Варна. За целта те търсят бизнес партньори от региона. Това съобщи Джозепе Монфорте, президент на Федерекспо – Пиемонте при подписването на споразумение за сътрудничество с Варненската търговско-индустриална камара (ВТИК). Между 1 и 3 млн. евро са първочаналните инвестиции, които може да вложи всяка една от компаниите за период от 3 години у нас.

Федерекспо е национална федерация на консорциумите на износителите в Италия. Тя обединява около 460 консорциума с 18 000 предприятия, осъществяващи експорт. Планираме разработването на съвместни европейски проекти с Федерекспо в полза на фирмите от Варна и Пиемонте, заяви председателя на ВТИК Иван Табаков. Програмите ще са насочени основно към повишаване конкуренстоспособността на компаниите в областта на туризма и селското стопанство. През следващите седмици ще бъде организирано специално представяне на Варна в регион Пиемонте, с главен град Торино. Същото ще бъде направено и пред варненските предприемачи от италианските им колеги.

Италия е на 11-о място по инвестиции в България. Имаме намерение много бързо да се изкачим в по-предни позиции, заяви Джозепе Монфорте. по думите му България трябва да работи за продължаване финансирането по програма СПАРД с още няколко години, защото това многократно ще увеличи чуждестранните инвестиции у нас.

Видяна общо: 620 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Италианци с интерес към инвестиции в месото, виното и туризма във Варна
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.