Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Затварят Цар Освободител до края на месец август

Дата: 25.06.2007

До 21 август движението по бул. Цар Освободител, между улиците Г. Раковски и 6-ти септември ще бъде затворено за колите в посока към пл. Народно събрание. Това съобщиха от Столична община. Забраната се налага заради изграждането на вентилационна шахта за метрото и влезе в сила в сряда (21.06.) в 10 часа.

В обратната посока, между улиците 6-ти септември и Г.Раковски автомобилите ще могат да се движат в едната лента за движение, обясняват от Общината и допълват, че след изтичането на забраната на 21 август, в продължение на един месец, движението на колите ще се извършва двупосочно в двете ленти по северното пътно платно на бул. Цар Освободител между ул. Г. С. Раковски и ул. 6-ти септември. В южното забраната за движение ще остане.

Фирмата, която строи метрото в София, се задължава да постави необходимите пътни знаци, да организира движението, както и да регулира светофарите на кръстовището между ул. Г.Раковски и бул. Цар Освободител.

През летния сезон софиянци ще измислят нови маршрути не само заради затворения булевард пред Военния клуб. От вчера започнаха ремонти на улици около Медицинска академия, където през следващите 10 дни ул. Живко Николов ще бъде затворена заради смяна на настилката. За ремонт е готов и бул. Цар Борис III, по който кърпенето на дупки стартира в средата на юли.

За сметка на проблемите, които шофьорите ще имат през лятото, ползващите градския транспорт ще могат да се радват на по-точно разписание на автобусите според думите на зам.-кмета по транспорта в София Велизар Стоилов.

Въвеждането на GPS-системата е намалило закъсненията на градския транспорт с 20 на сто, обясни Стоилов вчера по повод постъпилите оплаквания на софиянци пред Комисията за защита на потребителите, че автобусите на спазват разписанията си и са изключително мръсни.

Столичният градски транспорт осъществява дневно по около 1,6 млн. пътувания и това е показателно за ролята му в ежедневието на столичани, категоричен бе зам-кметът и подчерта, че независимо от проблемите, които софиянци имат, той е "по-добър от миналата година, както и от всички предходни години".

Видяна общо: 501 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.