Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

До 100 евро/кв. м. стигна земята около минералните извори край Банско

Дата: 25.06.2007

Общото развитие на Банско като най-голям зимен курорт в страната, както и минералните извори около него, привличат много инвеститори в момента, каза Катя Ценова, изпълнителен директор на компанията за недвижими имоти Адрес. Предлагането е малко, а цените високи. В района на село Баня, което се намира между Банско и Разлог има 70 минерални извора. Край него са започнати строежи на 8 комплекса с общо РЗП над 50 000 кв. м., както и три вилни селища. Големият интерес оскъпи на земеделските земи в селището, като в момента цената им се движи от 40 до 100 евро/кв. м., уточни тя.

Намиращото се близо до Банско Добринище е известно както с минералните си води, така и като изходен пункт за изкачване на Пирин. Ирландски инвеститори вече започнаха изграждането на почивно селище, разположено върху площ от 18 000 кв. м. в подножието на планината. Засиленият интерес от страна, както на българи, така и на чужденци към земеделските земи в региона, доведе до поскъпването на парцелите. В момента цената им в зависимост от местоположението се движи от 40 до 60 евро.

Възможностите за СПА-туризъм увеличават и инвеститорския интерес към Разлог, каза още шефката на Адрес. Купувачите търсят готови и напълно обзаведени апартаменти в комплекси със СПА центрове. Ценовите нива на апартаментите ново строителство са в голям диапазон от 800 до 2000 евро/кв. м.

Затворените вилни селища са сравнително нови за имотния пазар на Разлог, но са доста атрактивни за клиентите. Най-много инвеститори привлича местността Кулиното, която се намира на 14 км от градчето. Предстои реализацията на нов проект, за вилно селище, с категория 5 звезди. Към него ще има над 1000 частни апартамента и вили, както и тенис кортове, басейни, ледена пързалка, търговски център, паркове, ски гардероби, подземен паркинг и СПА център. Инвестицията е на стойност над 120 милиона евро.

Плановете на инвеститорите в зоната на голф игрището са предимно за строителство на луксозни хотели и апартаменти със СПА центрове, обслужващи площи и зони за развлечения. Бъдещият голф комплекс е почти готов и се очаква да заработи частично лятото на 2007 година. Цените на апартаментите са в диапазона от 1300 до 2000 евро/кв. м.

Към ваканционните имоти в гр. Сандански най-голям интерес има от страна на клиенти от бившите съветски републики и Великобритания. Цените на апартаментите в двата проекта Sun Dance и Медите се движат в диапазона 800-1200 евро кв. м.

Според прогнозите на Държавната агенция по туризъм, развитието на СПА индустрията у нас през следващите няколко години ще доведе до 75% ръст на туристите. Над 150 хиляди туристи годишно се възползват от балнеологията и калолечението. През последните години районите с минерални извори не бяха във фокуса на инвеститорите. От средата на миналата година те привличат все повече предприемачи, което дава възможност за добро развитие на пазара на имоти.

Видяна общо: 538 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | До 100 евро/кв. м. стигна земята около минералните извори край Банско
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.