Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

2007 и 2008 г. ще бъдат върхови години в строителството на Велико Търново

Дата: 29.06.2007

2007 и 2008 г. ще бъдат върхови години в строителството на Велико Търново, показват анализите на архитекти, брокери на недвижими имоти и на статистиката. В строителство или във фаза на проектиране са най-малко 5 нови сателитни селища и малки жилищни квартали.

Бум бележи строителството на офис сгради. През последната година Община Велико Търново е издала близо 1000 строителни разрешения. Икономиката на областта бележи годишен ръст от 22,5 %. Рекордните 40 млн. евро бяха отчетени като инвестиции за м.г. само в областния център.

Стабилният икономически растеж в региона, нарастващото потребление и ръстът в кредитирането предизвикаха силна експанзия на търговските вериги към Велико Търново. Старата столица се очертава като петия български град с хипермаркети на европейските търговски вериги, показват данните на местните представителства на компаниите.

В реализация е вторият етап от Търговски парк Велико Търново. Свои комплекси започват да строят Практис и Метро.

Веригата за продажба на хранителни и промишлени стоки Пени маркет и специализираните магазини за килими и настилки Карпет макс преди броени дни купиха парцели в бившите терени на Воинтех на кръстовището с ул. Беляковско шосе.

След двугодишни преговори във Велико Търново стъпва австрийската верига Била. Намеренията са за два магазина ­един по-голям, до главен път, и един по-малък супермаркет в кв. Бузлуджа или в кв. Кольо Фичето, съобщиха от агенцията за недвижими имоти Ера Балкан Естейт, която консултира компанията при купуването на терените.

Все още е много голям интересът към парцела до Медицинския колеж, където сега гостуват цирковите трупи, и към свободните терени на областната болница, преговори се водят и с частни собственици. Постъпки за Велико Търново прави и германската верига Лидъл. От Кауфланд проучват възможностите за построяване на магазин в кв. Бузлуджа.

Характерно за новите търговски центрове е, че са с по-малки размери ­ застроената им търговска площ е около 2000­-3000 кв.м. Според брокерите на недвижими имоти, засиленият интерес ще доведе до повишаване на цените на парцелите най-малко с 5­10%.

Видяна общо: 572 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | 2007 и 2008 г. ще бъдат върхови години в строителството на Велико Търново
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.