Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Римски колесници ще возят туристи между България и Гърция

Дата: 29.06.2007

Обявен е търг за изпълнител на пътя Кърджали – Комотини, от гръцка страна. Това съобщи областният управител на област Еврос Никос Замбонидис пред български журналисти, участващи в Общогръцкия конгрес на журналистите. За проекта са утвърдени 120 млн. евро.

До лятото на 2008 година ще е готов и пътят Ивайловград – Кипринос, допълни още областният управител на Еврос. Двата пътя ще допринесат за връзките между двата народа и за развитието на бизнеса и туризма в региона, допълни още той. Като туристическа атракция гърците ще реализират проект за придвижване с римски колесници, когато отварянето на пътя вече бъде факт. Идеята дошла от откритите на около 3 км. от границата с Ивайловград седем римски колесници в изключително добро състояние. Те ще превозват туристите до вила Армира край Ивайловград.

Никос Замбонидис допълни още, че се предвижда да бъде изграден и музей на мястото, където са открити колесниците.

Видяна общо: 639 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.