Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

До май 2008 г. ще бъде завършен ваканционният комплекс от затворен тип Harmony Hills край Варна

Дата: 29.06.2007

До месец май 2008 г. край Варна се очаква да бъде завършен нов ваканционен комплекс от затворен тип. Това стана ясно по време на официалното освещаване на стартиралия преди няколко месеца строеж на Harmony Hills край варненското село Рогачево.

Стойността на инвестицията в проекта възлиза на 6 млн. евро. На 13 хил. кв. м. площ ще бъдат разположени 180 апартамента и 22 еднофамилни къщи.

Инвеститор в проекта е българският строителен предприемач, листван на Лондонската фондова борса - Bulgarian Land Developmnet (BLD), a изпълнител на проекта е Курортно строителство ООД.

Вече са сключени около 100 договора за продажба на жилища в Harmony Hills, като 96 от тях са за апартаменти, а 4 - за къщи. Все още няма български купувачи, всички са чужденци.

BLD ще започне изпълнението на още два големи проекта - в Каварна и в Боровец. Те ще се реализират на няколко фази, подчерта Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD. В Каварна интересът към жилища идва основно от руснаците, но част от тях не са в състояние да си позволят инвестицията, уточни Савов. В Боровец положението е друго - там редица проекти като нашия чакат развитието на "Супер Боровец", за да стартират изпълнението си.

Представяйки очакванията си за развитието на пазара на имоти у нас, Савов подчерта, че основни купувачи на имоти са граждани от Великобритания, Ирландия и Скандинавските страни. Британците продават имоти в Испания и купуват у нас. Наблюдава се и завръщане на полските купувачи, които са се насочили предимно към Южното Черноморие.

Интересът към имоти у нас е предизвикан до голяма степен от голфпроектите. Броят на ваканционните имоти у нас се е увеличил с 83% за периода 2005-2006 г., отбеляза Савов.

Проблемите, пред които предприемачите са изправени, са свързани най-вече със законодателната база и мудността на административните процедури. Осигуряването на електричество в един новопостроен комплекс, например, отнема около 6 месеца, допълни Савов.

Видяна общо: 597 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | До май 2008 г. ще бъде завършен ваканционният комплекс от затворен тип Harmony Hills край Варна
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.