Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Дърворезбар открива изложба в Рилския манастир

Дата: 30.06.2007

Дърворезбарят Владимир Златков ще открие на 15 юли юбилейна авторска изложба в Рилския манастир, за да отбележи 40-годишната си творческа дейност. Художникът, който от години живее и работи в Германия, е роден в близкия град Рила, кръвно е свързан с този край, а творческият му път тръгва от Рилския манастир - негово е дърворезбованото пано, изобразяващо свети Иван Рилски Чудотворец, което присъстваше в старата, а сега е част и от откритата преди два дни нова експозиция на църковно-историческия музей на манастира. Това пано бе дипломната ми работа при завършването на Художествената академия и съм горд и щастлив, че се намира тук, каза пред БТА Владимир Златков. Той е изработил и много от дървените кръстове за монасите в манастира, разказа игуменът на Светата Рилска обител Евлогий.

Владимир Златков пристигна дни преди бъде открита обновената експозиция в музея на манастира, отворен след осеммесечен ремонт. Той сам освежи паното си, участва и като доброволец в подреждането на музейните експонати.

За откриването на изложбата на 15 юли художникът е поканил много свои колеги и изкуствоведи не само от България, но и от Германия и Австрия.

Видяна общо: 857 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.