Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Частници вземат 51 автобусни линии

Дата: 28.06.2007

За трети пореден път общинарите ще внесат днес предложението в СОС, 51 автобусни линии в София да бъдат взети от частници на концесия. Първото внесено предложение бе на шефа на транспортната комисия Радо Тошев. Той се отказа от него, след като готовите за стачка шофьори на Градски транспорт поискаха линиите да си останат общински. Градската управа се съгласи и това бе записано в споразумението между нея и стачните комитети.

Седмица след бунтовете четирима съветници от различни партии отново предложиха линиите да се поемат от частни компании. И те се отказаха, а сега Тошев се връща на старото си предложение. Синдикатите поискаха преди дни да се спре приватизацията на общинската фирма Трамкар, а това вече е безобразие, коментира мотивите си Радо Тошев. Според него общинарите задоволили всички искания на профсъюзите. Няма да минем без съгласие със синдикатите, смята обаче кметът Бойко Борисов.

Днес той ще се срещне с техни представители, защото шофьорите са още в стачна готовност. Според кмета на конкурса трябва да отидат първо губещите автобусни линии.

Видяна общо: 692 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.