Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Община Бургас вложи 850 хил. лв. в модерна конна база

Дата: 28.06.2007

Конно-развлекателен и рехабилитационен комплекс беше открит в бургаския парк Езеро. Първият комплекс от подобен характер е изграден от община Бургас и Обреден комплекс ЕООД. В него са инвестирани близо 850 хил. лв. От тях общината осигури 500 хил. лева, а 50 хил. са отпуснати по проект Красива България. Останалите средства са на общинската фирма Обреден комплекс от заем, теглен с решение на общинския съвет.

Строежът на комплекса започна през есента на 2004 г. и трябваше да бъде завършен за една година и открит през пролетта на миналата година. Той е част от предизборната програма от предишния мандат на кмета Йоан Костадинов.

Хиподрумът е разположен върху площ 20 дка и разполага с конюшня от 29 бокса, построена съобразно съвременните изисквания за отглеждане на спортни коне. Оборудвана е с напълно автоматизирана система за поене на животните и събиране на отпадъците. Има открит пясъчен плац с размери 60/70 метра и осветление с  възможност за вечерна езда.

Предварителният проект предвиждаше и закрит манеж и трибуни. Обреден комплекс разполага с 40 коня и 10 понита, които ще бъдат отглеждани в комплекса. Модерният хиподрум и Бургаски клуб по конен спорт ще бъдат регистрирани от Българска федерация по конен спорт, съобщи директорът на общинската фирма Христо Николов.

Организаторите смятат да превърнат комплекса в модерна спортна база за конен спорт, създавайки необходимите условия за развитието му. С тази цел предстои да бъде създадена и школа по езда за възрастни и деца и ще бъдат организирани спортни състезания. По време на откриването във вторник се проведоха демонстрации по обездка.

Видяна общо: 631 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.