Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Връщаме кльоновете по турската граница

Дата: 28.12.2010

Формация Общество за Нова България е учредена през 2007 г., а нейн председател е Калоян Методиев

В декларация по проблема с шенгенското споразумение и България, партия Общество за Нова България настоява на югоизточната ни граница да се изгради защитна ограда или стена срещу нелегалните емигранти. Копие от документа е изпратено до посолствата и правителствата на страните членки на ЕС и на Шенгенското споразумение.

"Настояваме правителството на България, страните членки на ЕС и на Шенгенското споразумение да решат бързо проблема чрез изграждане на защитна ограда или стена, които да спрат безконтролния достъп до територията на ЕС. Така ще се ограничат и последващи негативни процеси като нелегална емиграция, внос на тероризъм, контрабанда на оръжие и наркотици. Това е вътрешен проблем за целия ЕС и неговите над 600 млн. граждани.
Югоизточната граница на страната е външна граница, която разделя ЕС от Азия. В този смисъл тя е изключително важна за сигурността на европейското пространство. Нейната роля е и символна за това как Европа гарантира и охранява сигурността на своите европейските граждани.
По данни в медиите само през 2010 г. над 1000 нелегални емигранти са задържани да преминават на различни места и по-различни начини българско-турската граница, но никой не е в състояние да потвърди колко са минали свободно. Съоръжения за надеждна охрана на тази граница практически няма или са напълно неадекватни," се посочва в декларацията.

БТА

Видяна общо: 1655 рейтинг: 0.46

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.