Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Зарибиха язовир Студен кладенец

Дата: 30.12.2010

В навечерието на новата година хиляди малки рибки намериха своя нов дом в акваторията на язовир Студен кладенец, край Кърджали. Минусовите температури не попречиха на служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури да зарибят с 10 хиляди малки шаранчета.

Рибките бяха разселени с лодка из цялата акватория на водоема, за да не станат жертва на рибоядните птици.

“Това зарибяване е последното за тази година - 2010, като с него се цели, както навсякъде да се възстанови популацията на язовира”, обясни Мирослав Яневр н-к сектор “Риболовен контрол" Кърджали към ИАРА.

До две години малките рибки трябва да достигнат апетитните килограм - килограм и половина. От Агенцията по рибарство и аквакултури си пожелаха пуснатите днес рибки да се уловят на въдиците на майсторите рибари, а не да попаднат в бракониерските мрежи.

“Това го пожелавам на всички колеги в страната - да има повече риболовци, съвестни роболовци и по-малко бракониери”, допълни Мирослав Янев.

Видяна общо: 1565 рейтинг: 0.43

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.