Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Разтуриха зоопарка на Литовата къща

Дата: 23.03.2010

Лъв, маймуна и таралеж бяха конфискувани в полза на държавата. Животните били отглеждани противозаконно в хотел в Мелник. Акцията е инициирана от фондация Четири лапи, а екзотичните животни са отглеждани от бизнесмена Живко Литов.

Снимки на лъвицата Артемида, която е на четири години, маймунката и таралежа на Литов все още привличат клиенти в сайта на хотелския комплекс Литова къща. От близо две години животните са били отглеждани там.

"Акцията ни бе пазена в пълна тайна, тъй като се страхувахме, че Живко Литов ще скрие животните или пък може да окаже съпротива. Предварително имахме уговорка и с полицията в Сандански за оказване на съдействие", каза за "Дарик" координаторът в Четири лапи - Явор Гечев.

Лъвицата Артемида временно ще бъде настанена в зоопарка в София. До два месеца ще бъдат готови документите за отпътуване й в Южна Африка. Лъвицата е купена преди време от Словакия, но как е станал трафикът й в България, все още не е изяснено, каза Явор Гечев.

През 2007 година в-к Монитор описа историята на Артемида. Тя е купена от Литов още като бебе от зоопарк в Словакия. Котката си има паспорт и чип с данни в шията. Минала е ветеринарен контрол, има си и персонално GP за свои нужди.

Маймуната - другото екзотично животно от хотела, вчера бе настанена в зоопарка в Благоевград. Таралежчето по всяка вероятност ще бъде върнато на бизнесмена Живко Литов.

Животните са отглеждани абсолютно незаконно, така както тигрите и пантерата на братята Стоянови, известни като Дамбовците, в Кремиковци, които бяха конфискувани преди повече от месец.

Дарик радио

Видяна общо: 704 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.