Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Нов супермодерен скенер ще пази границата ни с Турция от нелегални имигранти

Дата: 23.03.2010

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, който подписа споразумение за гражданско наблюдение с института "Отворено общество". Уредът, който ще помага в борбата с трафика на хора, е и едно от изискванията за приемането ни към Шенген. Устройството може да засича укрити в тирове и бусове имигранти, които идват най-често от Ирак и Палестина и пътуват към Западна Европа. Скенерът може да различава животни от хора и ще заработи от днес.

Вътрешният министър обясни, че до началото на неговия мандат по подготовката на страната ни за влизане в Шенгенското пространство са били усвоени само 33 млн. евро, които са едва 20 % от отпуснатите от ЕК средства.

Директорът на „Отворено общество" Георги Стойчев обясни, че има риск страната ни да не покрие изискванията за присъединяването, но в последните месеци е направено много. Стойчев обяви, че друг риск е обвързаността на България и Румъния, тъй като една от страните изостава, това би се отразило негативно и на другата.

До началото на мандата ми като вътрешен министър нямаше никаква екипна работа и никакво намерение за екипна работа с румънските колеги", обясни вътрешният министър, който вече е провел няколко работни срещи с колегите си от северната ни съседка.

Часове преди подписването на споразумението граничари заловиха двама нелегални емигранти на турската граница. Мъжете се опитали да влязат в страната ни с ТИР, превозващ авточасти. При извършената проверка с газ-анализатор граничарите отчели високи стойности на въглероден двуокис. Чужденците обяснили, че са се качили в камиона без знанието на шофьора и пътували към Германия.

Видяна общо: 366 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Нов супермодерен скенер ще пази границата ни с Турция от нелегални имигранти
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.