Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Южните съседи пълнят родните хотели за Великден

Дата: 24.03.2010

Нашенци предпочитат да прекарат Великден и първите пролетни дни в България и сред природата

Българите масово запълват родните хотели за предстоящите великденски празници. Хотелиерите в най-популярните за нашенци места отчитат между 80 и 100 % заетост.

Най-много свободни места се намират в зимните курорти, където записванията ще са буквално в последния момент и ще са пряко обвързани със състоянието на снежната покривка и с това дали пистите работят. Повечето зимни курорти се рекламират с оферта, която включва празнична вечеря и ски карта.

В Пампорово се очаква прииждане на гърци, но то ще стане в последния момент поради личната финансова несигурност на гражданите от южната ни съседка. Индивидуални туристи правят резервации и във Велинград.

Рязък спад в пътуването към Гърция бележат туроператори. Огромното напрежение, натрупано заради стачките, неяснотата в условията, които сега се предлагат в Гърция, ежедневните съобщения за повишение на цените карат нашенците да избират други дестинации и предпазливо да заобикалят южната ни съседка. Към проблемите се прибавя натрупания негативен опит на рекет от страна на гръцките катаджии, които традиционно пишат измислени актове на нашенци.

"На този етап само 30 % от легловата база във Велинград е заета", съобщи Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града. Според офертите, които се намират в интернет, елитен хотел в града предлага три нощувки за двама с включена закуска, вечеря и празнична вечеря за 970 лв. Разминаването в ценовите оферти варира до 3 пъти за еднакви по качество хотели в града.

Средните пакетни цени в страната за тридневен престой с включени закуска, празнична вечеря с програма в четиризвезден хотел е около 160 лв. на човек. В селските къщи е около 20 лв. на ден без прехрана и стига до 50 лв. на човек дневно със закуска и тържествена вечеря.

За Великден се предлагат средиземноморски круизи за 8 дни за около 900-1200 лв. на човек с всичко включено в цената, като деца до 18-годишна възраст пътуват безплатно в каютата на родителите си. От хората, предпочели да празнуват извън България, най-висок е ръстът на тези, които са избрали именно почивката на вода.

Видяна общо: 362 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.