Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Пожар избухна в русенския хотел Дунав

Дата: 23.03.2010

В момента в Русе се провежда международния фестивал Мартенски музикални дни. Част от гостите на форума са били настанени в Данюб плаза, съобщиха очевидци.

Пожар избухна в хотел Дунав плаза в Русе. По първоначални данни няма пострадали хора. Вероятно огънят е тръгнал от кухнята на хотелския комплекс, който се намира в центъра на града.

Сигналът за произшествието е постъпил в дежурната част полицията в 7.50 часа. Съобщението е от мениджмънта на хотела. Веднага към мястото са изпратени два екипа от пожарната, а по-късно и подкрепление.

Огнеборците са изнесли от опасната зона на пожара шест 27-литрови бутилки за газ пропан-бутан. Повикани са всички свободни от дежурство служители на двете районни служби в Русе, за да се включат в работата на място.

Осигурена е защита на преминаващите въздуховоди през четирите хотелски етажи и горимия покрив на сградата на хотела, съобщиха от русенската полиция. Освен това се наблюдават помещенията на намиращия се в сградата банков клон на Юнионбанк.

Унищожени са въздуховоди, електрически вентилатори, електрически табла, електрически кабели, окачен таван, газова готварска печка и друго кухненско оборудване.

Разследваща група на МВР прави оглед на мястото на пожара, за да установи причината. Предстои и точното установяване на щетите.

Областна дирекция на МВР

Видяна общо: 451 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.