Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Природа, лов, риболов стартира по-голяма и с повече изложители

Дата: 24.03.2010

С 9 % повече участници и 31 % увеличение на ангажираните площи стартира международната изложба ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2010

На форума в Международен панаир Пловдив, който се провежда от 24 до 28 март, се представят 121 фирми и експонати от 5 държави. Заедно с него започна и специализираното изложение Цветна пролет, а до края на седмицата в програмата са италианският фестивал на красотата и прическата, панаирът на образованието, международните киноложки и фелиноложки изложби.

"Над 850 фирми са се включили в проявите, организирани от панаира, от началото на годината до сега. Посетителите са над 55 000", съобщи изпълнителният директор Богомил Бонев на пресконференция преди откриването на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ.

В изложението, по традиция, участват институции, специалисти и фирми, ангажирани с опазването и съхранението на природата. На нея се представят държавните ловни и горски стопанства, които показват възможностите на страната за ловен и риболовен туризъм. Екипировка, съоръжения и аксесоари за лов и риболов, за спорт и свободно време са сред експонатите на изложбата, чиято програма включва и много атракции за посетителите.

"Независимо от кризата, в този бранш се чувства напредък. Доказателство за това е, че изложението, на което се представя, бележи ръст на площите и участниците", заяви заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, преди да открие ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2010.

По линия на организирания туризъм през миналата година, са ловували 5 092 души, от тях 3 952 са били българи, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), която е съорганизатор на форума. Основната част от чуждестранните гости са от Германия, Испания, Италия и Франция. 2.5 млн. лева е общият обем на приходите на държавните ловни стопанства през 2009 година.

"В момента ловците в България са 120 000, а със заделените от тях 1.5 млн. лв. собствени средства са се увеличили с 10-15 % птиците за разселване", съобщи инж. Иван Петков, председател на националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, което също е съорганизатор на изложението.

По време на седмицата на гората ще се дискутира подготвения нов Закон за горите, който отразява промените в собствеността, новите условия на пазара и членството на страната в ЕС, казаха от ИАГ.

„В експозициите на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ се показват не само продукти и услуги от този сектор, но и модели за екологична стопанска дейност. Именно тази връзка между природата, бизнеса и човека прави изложбата интересна, полезна и атрактивна. Нейното тазгодишно издание също внася нов елемент – към идеята за опазването на природата и нейното разумно използване приобщаваме младите хора със състезания за ученици и конкурс за детска рисунка“, заяви при откриването на форума главният директор на панаира Иван Соколов.

Стрелба с лък и арбалет, демонстрации на ловни соколи и на горска техника, състезания по залесяване и прецизно рязане на шайби с бензиномоторен трион са атракциите на ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ 2010.

За посетителите са предвидени награди от Международен панаир Пловдив - ловно яке, стол и аксесоари за свободното време, две универсални туристически чанти Конгер и аксесоари към тях. Печелившите талони от томболата ще бъдат изтеглени на 28 март в 12 часа в палата 3, където се провежда изложението.

Видяна общо: 549 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Природа, лов, риболов стартира по-голяма и с повече изложители
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.