Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Тази година Билла планира да отвори 20 нови магазина

Дата: 30.03.2010

Днес била има 65 магазина в България

Веригата за бързооборотни стоки Билла планира да открие около 20 нови супермаркета в България през тази година, съобщиха от компанията. В края на март ще бъде отворен 13-ти магазин в София, който ще се намира на бул. Владимир Вазов. Той ще е върху площ от 800 кв.м и ще разполага с 42 паркоместа.

До момента Билла, която е собственост на немския концерн РЕВЕ груп, има 65 обекта в България. Само през миналата година компанията отвори 25 нови магазина. Тогава от компанията съобщиха, че кризата не е спряла плановете им за развитие в страната, но ще се съсредоточат върху по-големите градове, като целта е да бъдат покрити с магазини от по-малък формат. Допреди 2009 г. Билла влизаше и в градове с около 15-20 хил. население.

През миналата седмица говорител на РЕВЕ съобщи, че България, Русия и Украйна са били пазарите, на които компанията е регистрирала най-голям ръст през 2009 г. Той обаче отказа повече подробности за резултатите в тези и други страни, както и за стратегията на дружеството в следващите години.

Освен Билла, през тази година ще бъдат отворени нови обекти и на редица други вериги. През април в София ще заработи първият хипермаркет на френската компания Карфур. Той ще бъде разположен върху търговска площ от около 10 хил. кв.м. и ще се намира в комплекса The mall. Досега Карфур има един обект в Бургас, а от компанията съобщиха, че плановете им са в следващите три години да бъдат отворени 10-12 магазина в страната.

Преди дни в София започна строителството на първи хипермаркет от веригата Темпо, собственост на сръбския холдинг Делта макси. Компанията притежава и магазините Пикадили в България, като също планира увеличение на броя им през тази година.

Очаква се нови обекти да отвори и словенската верига Меркатор, която стъпи на българския пазар през есента на 2009 г. с отварянето на хипермаркет в Стара Загора. Тогава от дружеството съобщиха, че планират да увеличат обектите си до 7 през 2010 г. Те трябва да бъдат в шестте най-големи града.

През тази година ще бъдат отворени и нови обекти от веригите за стоки с намаления (т.нар. дискаунтъри). През февруари стана ясно, че германската компания Тенгелман е взела решение да продаде магазините си Плюс в България и Румъния на дружеството Лидл, като сделката предстои да се одобри от регулаторните органи.

Досега Лидл няма магазини в България, макар от няколко години да се готви за навлизането си на пазара. До края на годината и компанията Пени маркет трябва да увеличи магазинната си мрежа в страната. Тя стъпи на българския пазар през ноември 2009 г. Тогава от дружеството съобщиха, че очакват да отворят 50 магазина до края на настоящата година.

Видяна общо: 550 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.