Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Осуетиха износ на редки птици

Дата: 30.03.2010

Опит за износ на две от изключително редкия за България вид ястребов орел бе предотвратен вчера на граничния пункт Ферибот Видин. Нарушителелят, който се е опитал да изнесе двете птици от вида, се представил за служител на природозащитната организация Зелени Балкани и е показал фалшиви придружителни документи. Срещу него са повдигнати обвинения по 3 нарушения – митническо, за използване на документи с невярно съдържание и за нарушение на Закона за биологичното разнообразие.
Птиците са конфискувани и са настанени в спасителния център за диви животни, в Стара Загора. Видът е защитен по Закона за биологичното разнообразие и е включен в Конвенцията за международната търговия със застрашени видове (CITES).

Числеността на хищните птици в страната намалява бързи темпове не само заради унищожаването на местообитанията, но и заради огромните размери на незаконната търговия и изземването на птици от природата, казаха по този повод представители на екоорганизацията.

Видяна общо: 727 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.