Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

До месец отварят паркът на военната академия

Дата: 31.03.2010

Паркът на военна академия "Георги Раковски" ще бъде отворен за софиянци до месец. "През април ще облагородим парка и в началото на май той ще бъде отворен за посещения", каза кметът Йорданка Фандъкова по време на кръгла маса за зелената система. Още при встъпването си в длъжност като кмет тя обяви, че паркът на академията ще бъде отворен за посещения.

"Първоначално ще бъде освободен достъпът на столичани до около 70 дка от парка в центъра на града. Тази част от градината е добре поддържана. Предстои да я огледаме и да се направят козметични ремонти, ако е нужно, да се сложат кошчета и да осигурим бъдещото поддържане на парка, което вече ще е ангажимент на общината", каза заместник-кметът Мария Бояджийска. Тя добави, че градината ще остане държавна собственост.

"В бъдеще за посещение ще бъдат отворени и още 40 дка от парка откъм Националния военноисторически музей, които не се поддържали. Скоро не се предвижда отварянето на друг парк, в който сега не може да се влиза свободно - този на резиденцията Врана. Първо трябва да се направи подход към него от запад, тъй като сега няма нито къде да се паркира, нито как да се стигне до там с градски транспорт", каза главният архитект Петър Диков.

Още при встъпването си в длъжност като кмет Фандъкова обяви, че паркът на Военната академия ще бъде отворен за посещения.

Видяна общо: 704 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.