Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Ученици се возят в неизправни превозни средства, а водачите са без разрешително

Дата: 30.03.2010

Нарушенията са установени още в първия ден от кампанията Сигурност за нашите деца

В продължение на два месеца служители на агенция Автомобилна администрация и МВР ще проверяват всички автобуси, които превозват деца от и до училищата. Досега в България са регистрирани общо 2 000 автобуса, които ежедневно превозват ученици до 1 181 училища.

Днес инспекторите са проверили 5 автобуса, като при всички са констатирани фрапиращи нарушения. Автомобилите са превозвали деца до столичното училище Ерих Кестнер. Един от шофьорите се е опитал да избяга, но малко след това служителите на реда го принудили да спре. Водачът е свалил децата неправомерно в района на училището вместо в двора му. А опитът да избяга оправдал с желанието да си купи закуска.

Освен техническа неизправност на автомобила е установено, че между превозвача и учебното заведение няма договор, както и липса на пътни листове. Автобусът бил с 18 седалки, а по регистрация местата са седем плюс едно.

Паричната глоба за липса на разрешително и свидетелството за регистрация, което не отговаря на броя места, може да достигне 6 000 лева. Обсъждат се и промени в закона за автомобилните превози, като се предлага такива превозни средства да бъдат спирани от движение за шест месеца при първо нарушение, а при второ - за 12 месеца.

БНТ

Видяна общо: 372 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Ученици се возят в неизправни превозни средства, а водачите са без разрешително
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.