Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Спор между руски авиокомпании застрашава туристическия сезон

Дата: 31.03.2010

Битка за туристи между руските авиокомпании е на път да засегне летния туристически сезон в България и други страни от региона. Причината е в нежеланието на основния превозвач Аерофлот да предостави на малките чартърни компании част от полетите към най-търсените от туристите дестинации до България (Варна и Бургас), Гърция и Кипър.

Всяка година руските превозвачи намират баланс и разпределят помежду си десетте направления, към които има най-голям интерес. По закон малките компании трябва да съгласуват с големите своите чартъри, за да не ги ощетят.

Ако нормалната заетост на местата в компаниите с целогодишни полети е до 75 %, то чартърните самолети осигуряват почти 100 % запълване на местата, обяснява генералният директор на Sky Express - Марина Букалова.

Заради кризата конкуренцията между превозвачите тази година се е изострила и има опасност големите компании да се възползват от законното си право и да запазят по-голяма част от най-интересните линии.

Така Аерофлот, която единствена притежава лицензионни права за полетите до Ларнака, възнамерява тази година да не разреши на чартърния й конкурент Трансаеро да лeти от 8 до 11 пъти в седмицата, както през миналата година.

В понеделник комисията към руската авиация е разглеждала международните програми. Заявки са били подадени от 20 авиопревозвача, всеки от които има искания за разрешения от 2 до 10 направления. Не е ясно как ще продължат бъдещите договорености между компаниите.

Business News Media

Видяна общо: 572 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Спор между руски авиокомпании застрашава туристическия сезон
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.