Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Таксите на летище Пловдив падат наполовина

Дата: 31.03.2010

Правителството намали наполовина таксите за кацане и обслужване на пътници на летище Пловдив.

Новата тарифа ще е в сила две години - от 1 май 2010 г. до 1 май 2012 г. Целта на намалението е да се насърчат туристическите и бизнес пътуванията, въздушните товарни превози и развитието на
туризма.

Другите промени предвиждат изменения в таксите, събирани от "Ръководство на въздушното движение", които се приемат всяка година след многостранни консултации в централата на Евроконтрол. Те са свързани с увеличаването на лихвения процент за просрочено плащане на таксите за аеронавигационно обслужване от 9.24 на 11.58 и с намаляването на осреднената базова таксова единица за аеронавигационно обслужване при прелитане във въздушното пространство на страната от 46.26 евро на 42.93 евро. Отменена е и възможността да не се събира такса, когато въздухоплавателни средства изпълняват полети за авиохимически работи при, ако кацат на летището, където са базирани.

Пресцентър Министерски съвет

Видяна общо: 686 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.