Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

България втора в Европа по покупка на автобуси

Дата: 30.04.2010

България присъства в статистиките на Асоциацията на европейските производители на автомобили (АСЕА) на второ място като ръст в продажбите на автобуси (+87.5), като единствено Словения се представя по-добре (+89.3 %). Единствената причина за тази на пръв поглед добра за родните търговци на рейсове новина е мащабната сделка с 20 автобуса Мерцедес, за нуждите на концесионера на линии от градския транспорт в София - Карат С. С нея общите продажби са 30, срещу 16 година по-рано.

Сделките са със 75 % по-малко - една, срещу четири през третия месец на 2009 г.

България заема второ място и по отношение на спада с 63.9 % на търсенето на камиони с общо тегло над 16 тона за тримесечието. По-зле са единствено датчаните (-64.8 %), но там са закупени 387 товарни автомобила, срещу 52 у нас.

За периода януари - март страната ни отчита спад на продажбите от 2.9 % за вановете, с общо тегло до 3.5 тона (600 бройки) и срив с 52.6 на сто на търсенето на бусове над 3.5 т (130 сделки). Общо в България за тримесечието са купени 760 вана, бусове, камиони и автобуси, което е с 30.1 % по-малко от същия период на 2009 година.

Видяна общо: 478 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.