Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Shell отчете 60% ръст на печалбата за първото тримесечие

Дата: 30.04.2010

Нетната печалба на Shell за първото тримесечие достигна 5.48 млрд. долара, като за същия период предходната година тя е била 3.49 млрд. долара

Shell приветства сигналите за пoдобряване на икономическата ситуация и отчете 60 % ръст в нетната печалба за първите три месеца на годината, като тя задмина очакванията на специалистите.

Нетната печалба за първото тримесечие достигна 5.48 млрд. долара, като за същия период предходната година тя е била 3.49 млрд. долара. Приходите скочиха с 48 % от 59.44 млрд. долара на 88.03 млрд. долара.

Изпълнителният директор на компанията Петер Восер заяви, че е много доволен от резултатите, "които са най-вече вследствие на нашите собствени действия". Shell съкрати 5 хил. работни места миналата година и се очаква да съкрати още 2 хил. в периода 2010 – 2011 г.

Резултатите са повлияни от рязкото повишаване на цените на петрола в сравнение с първото тримесечие на 2009 г., както и от по-умереното възстановяване на пазара за природен газ. Печалбата от добивните и проучвателни дейности за първото тримесечие се удвоиха спрямо същия период на предходната година и достигнаха 4.415 млрд. долара.

Химическият бизнес на Shell също отчита възстановяване като реализира 313 млн. долара печалба. Преработвателния и дистрибуторски бизнес на петролни продукти отчита 430 млн. долара печалба, което е спад наполовина спрямо първото тримесечие на 2009 г., когато компанията реализира 1.077 млрд. долара.

Уолстрийт Джърнал

Видяна общо: 513 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.