Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Паднаха бариерите на ваканционно селище Русалка

Дата: 29.04.2010

Бариерите и КПП на входа на ваканционно селище Русалка бяха премахнати принудително от община Каварна, тъй като според общинарите са изградени неправомерно. Така достъпът до плажа, който е изключителна публична държавна собственост вече е свободен и желаещите няма да заплащат за паркинг, за да стигнат до него.

Появата на представители на общината предизвика недоволството на служители на ваканционното селище.

Деница Панайотова – юрист на фирмата собственик: "Това е частна собственост и тези съоръжения са придобити абсолютно законно.”

Общински служител: „Ние в момента идваме да пристъпим към изпълнение на нова заповед на база на предходната, така че повече от това…”

Според кмета всички процедури са спазени и собствениците са били уведомени доброволно да премахнат бариерите, но това така и не станало.

Цонко Цонев – кмет на община Каварна: "Фактът, че някой твърди, че е на частен имот, не го прави по-законен от това, няма никаква документация и го премахнахме. Още повече миналата година имаше много жалби – там спираха хората и им искаха по 5 лева за паркинг.”

Прокуратурата извършва проверка как десет години след приватизацията на комплекса бившият областен управител на Добрич е прехвърлил собствеността на терена, върху който е изградено селището на собствениците му.

Видяна общо: 536 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.